Verstappen begint achteraan in Monaco

De kans dat Max Verstappen zondag in de Grand Prix van Monaco naar een nieuwe zege in de Formule 1 racet, is bijzonder klein. De Nederlandse sensatie, die twee weken geleden historie schreef met zijn overwinning in de Grand Prix van Spanje, begint de race vanuit de pitstraat. Dat betekent dat hij na de start achteraan moet aansluiten in het veld. Inhalen op het bochtige en smalle stratencircuit is erg lastig.

De achttienjarige Limburger crashte zaterdag in de kwalificatierace na een zeldzame inschattingsfout. Hij stuurde zijn Red Bull te vroeg een bocht in en maakte brokken. Het chassis van zijn auto was zo beschadigd dat er een nieuwe moest komen. Die vervanging betekende automatisch een start vanuit de pitstraat.

Verstappens Australische teamgenoot Daniel Ricciardo reed de beste tijd in de kwalificatie en start voor het eerst in zijn Formule 1-carrière vanaf poleposition. Ricciardo heeft twee Mercedessen die op hem zullen jagen. Klassementsleider Nico Rosberg vertrekt vanaf de tweede startplek, Lewis Hamilton vanaf de derde. De race begint om 14.00 uur.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement