Verspringer Gaisah grijpt naast ticket Rio

Verspringer Ignisious Gaisah is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De geboren Ghanees, die sinds drie jaar voor Nederland uitkomt, slaagde er maandag bij wedstrijden in het Belgische Oordegem niet in de olympische limiet te halen. Gaisah kwam tot 7,63 meter, waar 8,15 meter vereist was. Vorige week won de verspringer nog een bronzen medaille bij de Europese kampioenschappen in Amsterdam, met een afstand van 7,93.

Ook Rutger Smith en Erik Cadée ontbreken volgende maand definitief in Brazilië. De twee Nederlandse discuswerpers hadden maandag bij een wedstrijd in Grootebroek de laatste kans om de olympische limiet te halen, maar daar slaagden ze allebei niet in. Cadée kwam met 64,09 meter nog het dichtst bij de limiet, die is vastgesteld op 65,00 meter. Smith kwam niet verder dan 62,41 meter.

De 35-jarige Smith greep zo naast zijn vierde deelname aan de Olympische Spelen. In 2004, 2008 en 2012 deed hij mee bij zowel het kogelstoten als discuswerpen. De 32-jarige Cadée, die zondag in Grootebroek ook al had geprobeerd de vereiste afstand te halen, was in 2012 bij de Spelen in Londen van de partij. Hij eindigde toen in de finale bij het discuswerpen als tiende.

Sanne Verstegen lukte het op de 800 meter, bij een wedstrijd in het Belgische Ertvelde, eveneens niet om aan de limiet voor de Olympische Spelen te voldoen. De Nederlandse atlete had voor die afstand 2.01,75 nodig. De limiet van sportkoepel NOC*NSF is 2.00,00.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement