Verschuren niet naar finale 200 meter vrij

Zwemmer Sebastiaan Verschuren heeft op de Olympische Spelen naast een plek in de finale van de 200 meter vrije slag gegrepen. De 27-jarige Amsterdammer klokte 1.46,34, de elfde tijd in de halve finales en iets langzamer dan in de series (1.46,32). De snelste acht zwemmers maken maandagavond in Rio de Janeiro uit wie Yannick Agnel opvolgt als olympisch kampioen. De Franse kampioen van Londen 2012 sneuvelde in Rio al in de series.

Verschuren veroverde eerder dit jaar in Londen de Europese titel op de 200 vrij, in 1.46,02. ,,Maar dat zegt niets, iedereen begint elk toernooi weer op nul'', zei de Europese kampioen. ,,De olympisch kampioen zat niet eens in de halve finales. En ik word elfde, heel jammer. Ik had hier graag in de finale gestaan.'' Daarvoor had hij ruim een tiende van een seconde sneller moeten gaan. De Chinees Sun Yang kwalificeerde zich als eerste voor de finale, in 1.44,63.

Bij de Spelen van Londen strandde Verschuren op zijn favoriete afstand ook in de halve finales, ook toen werd hij elfde. De Amsterdammer bereikte in 2012 wel de olympische finale van de 100 vrij. Verschuren tikte daarin als vijfde aan, amper een tiende verwijderd van brons.

De soepele stijl waarmee hij in de series de achtste tijd had geklokt, ontbrak in de halve finale. ,,Ik zat niet helemaal lekker in de race, had wat vermoeide benen. En die heb ik juist nodig om mijn slag goed te maken, omdat ik hoog op het water lig'', verklaarde Verschuren, die later deze week ook nog in actie komt als kopman van het estafetteteam op de 4x200 vrij. ,,Ik ben heel blij dat ik hier mag zwemmen, ik geniet er weer van. Maar ik had graag nog een race toegevoegd aan mijn reeks.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement