Verdediger Schwaab tekent bij PSV

PSV heeft maandag de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. De landskampioen heeft zich versterkt met de 27-jarige Duitse verdediger Daniel Schwaab, die transfervrij overkomt van VfB Stuttgart.

Schwaab speelde al zeven seizoenen in de Duitse competitie, eerst voor Bayer Leverkusen en later voor VfB Stuttgart. Afgelopen seizoen degradeerde hij met zijn club uit de Bundesliga.

De Duitser heeft in Eindhoven een contract getekend voor drie jaar en trainde maandag voor het eerst mee. Schwaab gaat maandag ook meteen met zijn nieuwe club op trainingskamp naar Zwitserland.

Technisch directeur Marcel Brands legde maandag uit dat Schwaab de beoogde vervanger is van Jeffrey Bruma in het centrum van de PSV-achterhoede. PSV had hem allang op het verlanglijstje staan en hem direct benaderd na de transfer van Bruma. ,,We kennen Daniel al uit zijn tijd bij Bayer Leverkusen en de Duitse nationale jeugdploegen. Toen hij bij Bayer speelde hebben we hem al eens gepolst. Destijds koos hij voor Stuttgart, maar we zijn hem altijd blijven volgen. Deze zomer meldden we ons opnieuw bij hem. We zijn ontzettend blij dat hij hier heeft geteken.''

Bruma vertrok vorige maand naar VfL Wolfsburg.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement