Verdediger Breukers van Heracles beëindigt loopbaan

Verdediger Breukers van Heracles beëindigt loopbaan ANP

Tim Breukers stopt na dit seizoen met voetballen. Dat heeft de 33-jarige verdediger de leiding van Heracles Almelo laten weten. Breukers voetbalde van 2007 tot 2012 en van 2015 tot nu voor de club uit Overijssel. Met 272 wedstrijden is hij de speler met de meeste Eredivisieduels voor Heracles achter zijn naam.

"De keuze was niet eenvoudig. Maar na meerdere gesprekken en slapeloze nachten heb ik in overleg met de clubleiding toch besloten te stoppen", aldus de 33-jarige Breukers. "Daarbij heb ik alles tegen elkaar afgewogen, ook de fysieke ongemakken die vaker opspelen. Ik had nog een jaar door kunnen gaan, maar daar stond ik niet voor de volle honderd procent achter. Dan kan ik het tegenover de club en supporters niet maken om toch door te gaan, zo zit ik niet in elkaar."

Heracles nam Breukers in 2007 over van de amateurs van Quick '20. In 2012 maakte de verdediger de overstap naar rivaal FC Twente, waarna hij enkele jaren later terugkeerde. Breukers is nu aan het bedenken wat hij in z'n maatschappelijke carrière wil gaan doen. Mogelijk blijft hij actief binnen de organisatie van Heracles.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport