Hij kwam met een halfjaar vertraging, maar dat maakte Tibor Halilovic niet minder trots. De Kroaat is sinds maandag voetballer van SC Heerenveen.

Eindelijk, verzuchtte Tibor Halilovic. Eindelijk mag hij het voetbalveld op, zijn nieuwe werk- en leefomgeving in Heerenveen verkennen en vooral: zijn hotelkamer verlaten. Na een week verplichte thuisquarantaine kwamen de muren enigszins op hem af.

Het voelde gek, zei Halilovic (25) maandag, meteen nadat hij zijn handtekening onder een contract had gezet dat hem tot medio 2024 voetballer van SC Heerenveen maakt.

Hij verbleef immers op een steenworp afstand van zijn nieuwe club, nadat hij vorige week vanuit Kroatië naar Nederland was gevlogen. ,,Tegelijk kon ik hier bijna niets doen. Ik heb alleen wat hardlooprondjes gemaakt in de bossen, vlakbij Heerenveen, zodat ik op anderhalve meter afstand van andere mensen kon blijven.”

Knieblessure

Reikhalzend kijkt Halilovic dan ook uit naar de eerste training met zijn nieuwe ploeggenoten, bij de club die hem afgelopen zomer al heel graag wilde contracteren. De transfer ging toen echter niet door omdat Halilovic een knieblessure opliep, uitgerekend op de dag dat Heerenveen een serieus bod uitbracht bij zijn club HNK Rijeka.

Het was voor Halilovic een enorme domper. ,,Ik had vorig seizoen voor de tweede keer de Kroatische beker gewonnen met Rijeka, voetbalde al een paar jaar bij die club en merkte dat ik klaar was voor de volgende stap in mijn carrière. En dan gebeurt er zoiets... Zowel fysiek als mentaal was die blessure een harde klap voor me.”

Halilovic herstelde echter snel van zijn kwetsuur. Hij vierde na drie maanden zijn rentree op het veld bij Rijeka, in het Europa League-duel met AZ. ,,Die wedstrijd was voor mij de bevestiging dat het goed zat met mijn knie. Gelukkig heb ik uiteindelijk nog een paar mooie Europese duels met Rijeka gespeeld.”

Ambities

Nu komt Halilovic, met een paar maanden vertraging weliswaar, alsnog naar Heerenveen. De middenvelder is zowel voor de korte- als lange termijn gehaald. Halilovic krijgt dus de kans om zich in de ploeg van Johnny Jansen te spelen, maar geldt bovenal als de opvolger van Joey Veerman. Het is nagenoeg zeker dat de spelmaker deze zomer vertrekt.

Halilovic maakte maandag echter geen geheim van zijn ambities. ,,Ik wil me hier snel aanpassen en zoveel mogelijk wedstrijden spelen.”

Hij won informatie over zijn nieuwe club in bij onder anderen Alen Halilovic, die vorig seizoen onder contract stond in het Abe Lenstra-stadion. ,,We zijn geen familie, maar kennen elkaar goed”, aldus Tibor Halilovic.

Beiden voetbalden in de jeugdopleiding van Dinamo Zagreb. ,,Ik kreeg meteen een telefoontje van Alen, nadat hij hoorde dat Heerenveen me wilde hebben. Hij heeft louter positieve verhalen over de club verteld. Dat steunde me in het maken van mijn keuze.”

Logischerwijs gaf Halilovic’ eigen gevoel de doorslag. En dat was al maanden goed. ,,Tijdens mijn blessure hield Heerenveen contact met mijn zaakwaarnemer”, aldus Halilovic. ,,Hij vertelde dat ik me geen zorgen hoefde te maken, dat Heerenveen nog steeds interesse in me had. Het was ontzettend fijn om te horen dat de club nog in me geloofde. Ik hoop dat ik het vertrouwen straks op het veld kan terugbetalen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct