Vechtpartijen na enorme knal bij bekerwedstrijd Harkemase Boys - FC Groningen: groep Groningers geïsoleerd door politie

De bekerwedstrijd Harkemase Boys - FC Groningen is stilgelegd nadat er een vuurwerkbom afging op het veld. Na een enorme knal floot de scheids direct af en werden de spelers naar binnen gehaald. Meteen daarna ontstonden er vechtpartijen tussen supportersgroepen.

(Update: Een groep van zo’n 25 FC Groningen-supporters lijkt verantwoordelijk te worden gehouden voor de ernstige vuurwerkincidenten. De groep wordt geïsoleerd door de politie, maar staat nog wel langs het veld.)

De bom ging af in het strafschopgebied, vlak achter keeper Erick Jansema van Harkemase Boys. De keeper mag volgens ooggetuigen van geluk spreken dat hij niet op de bom stond. Toen de spelers binnen waren was er meteen weer een enorme knal te horen op het veld.

Het is nog onduidelijk wie het vuurwerk gooide. Het vermoeden bestaat dat supporters van FC Groningen zich hebben gemengd met aanhangers van Harkemase Boys.

Vechtpartijen

Vrijwel tegelijk met het afgaan van het vuurwerk braken ook vechtpartijen uit. Voor de kantine wilden supporters van FC Groningen en Harkemase Boys op de vuist. Beveiligers en politie houden de supportersgroepen uiteen en de Mobiele Eenheid zou onderweg zijn.

De wedstrijd werd om 21.00 hervat. De arbitrage riep om dat de wedstrijd per direct definitief gestaakt wordt als opnieuw vuurwerk wordt afgestoken.

Ook voor wedstrijd al onrustig

Voorafgaand aan de wedstrijd waren er ongeregeldheden. Toen ontstonden er vechtpartijen. Daarop is een neutrale zone ingesteld.

Het is nog onduidelijk of en zo ja, wanneer de wedstrijd verder gaat. Bij de wedstrijd zijn zo’n 4000 toeschouwers aanwezig.