Varenhorst en Bouter starten goed op EK

Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter zijn sterk begonnen aan de EK beachvolleybal in eigen land. Het als negende geplaatste duo versloeg in Utrecht het Franse koppel Youssef Krou/Quincy Aye in twee sets: 21-9 21-14. Daarmee zette het Nederlandse tweetal, dat debuteert op het EK, meteen een grote stap naar de volgende ronde. De poulewinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de achtste finales, de nummers twee en drie gaan naar de tussenronde. Alleen de nummer vier is uitgeschakeld.

Deelname aan het EK was voor Varenhorst, met Reinder Nummerdor goed voor WK-zilver in 2015 (ook in Nederland), de afgelopen dagen nog onzeker. Hij ging donderdag tijdens een toernooi in Gstaad door zijn enkel. Maandag, met het gehavende gewricht goed ingepakt, bleek Varenhorst niet al te veel hinder te ondervinden van zijn blessure.

In Den Haag openden Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen eveneens met een overwinning. Het als tweede geplaatste duo zegevierde in twee sets over het Turkse koppel Murat Giginoglu/Volkan Gögtepe: 25-23 21-19.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement