Van der Wiel stapt uit kledingmerk Balr.

Voetballer Gregory van der Wiel heeft zijn aandelen in kledingmerk Balr. van de hand gedaan. Het bedrijf, in 2013 opgericht door oud-voetballer Demy de Zeeuw, heeft inmiddels inmiddels een jaaromzet van ruim 10 miljoen euro. Door de aandelenverkoop behaalt de oud-Ajacied een rendement van rond de 2000 procent, meldt Het Parool.

De aandelen van de huidige rechtsback van het Canadese Toronto FC gaan naar de overige aandeelhouders van Balr. Naast De Zeeuw is ook aanvaller Eljero Elia (Basakşehir) aandeelhouder van het goedlopende kledingmerk.

Het geld dat Van der Wiel verdient met de verkoop van zijn aandelen Balr. gaat hij gebruiken voor zijn investeringsfonds Block Party. Ook gaat hij nieuwe ondernemingen in Noord-Amerika financieren. "In Toronto zijn wij bezig met het oprichten van een nieuw bedrijf dat zich bezighoudt met het bouwen van personal brands", zegt Van der Wiel in Het Parool.

De dertigjarige 46-voudig international wil de functie van creative director gaan vervullen in het team van de personal branding van bijvoorbeeld een atleet.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement