Van der Poel verwacht open strijd in Strade Bianche

Van der Poel verwacht open strijd in Strade Bianche ANP

Wielrenner Mathieu van der Poel verwacht zaterdag een open strijd in de Strade Bianche. De kopman van Alpecin-Fenix is een van de favorieten voor de Italiaanse eendagskoers, maar dat zijn er volgens hem meer. "Er staan veel sterke deelnemers aan de start."

"Of ik ermee akkoord ga dat ik genoemd word als een van de favorieten? Ik denk het wel, al is het parcours misschien net iets meer op maat van echte klimmers", denkt Van der Poel. "Wout van Aert heeft echter bewezen dat je ook als klassiek renner hier de wedstrijd kan winnen. Ik verwacht dat het een open strijd zal zijn."

De Nederlander kon vorig jaar in de finale niet meestrijden om de zege. Die ging toen naar een ontketende Van Aert. "Toen viel heel het Italiaanse blok een beetje tegen, maar het is niet zo dat ik hier terugkeer om een rekening te vereffenen", liet Van der Poel via zijn team weten."Ik ben hier wel om te presteren en ik hoop het natuurlijk beter te doen dan vorig jaar."

Volgens de wereldkampioen veldrijden liggen de grindstroken in de Toscane er dit jaar makkelijker bij dan afgelopen zomer. "Minder grind, iets minder technisch. Maar het blijft een enorm lastig parcours. De sterksten zullen sowieso wel boven komen", denkt Van der Poel, die uitkijkt naar de wedstrijd in aangenaam lenteweer.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport