Van der Breggen en Dumoulin op medaillejacht

Voor wielrenster Anna van der Breggen liggen woensdag bij de Olympische Spelen volop kansen op een nieuwe medaille. De winnares van de wegrace geldt als een van de kanshebbers op de individuele tijdrit, die al om 8.30 uur (13.30 uur in Nederland) begint. Van der Breggen start een half uur later als op twee na laatste, gevolgd door regerend wereldkampioene Linda Villumsen uit Nieuw-Zeeland en Kristin Armstrong, de 42-jarige Amerikaanse die bij Peking 2008 en Londen 2012 het goud won.

Bij de mannen behoort Tom Dumoulin normaal tot de topfavorieten, maar de Limburger brak 2,5 week geleden bij een val in de Tour het spaakbeen van zijn linkerpols. Bondscoach Johan Lammerts is optimistisch over het herstel van de Limburger, maar ideaal was zijn voorbereiding uiteraard niet. Dumoulin vertrekt als voorlaatste, iets na half vijf Nederlandse tijd. Daarna volgt de de Brit Chris Froome.

Carline Bouw, Chantal Achterberg, Nicole Beukers en Inge Janssen kunnen in de dubbelvier de Nederlandse roeiploeg aan de eerste medaille helpen. De finale start volgens het programma om 15.34 uur Nederlandse tijd.

Judoka Kim Polling gaat de tatami op als medaillekandidate in de klasse tot 70 kilogram. De drievoudig Europees kampioene, die haar titel dit jaar kwijtraakte, heeft een 'bye' in de eerste ronde. Noël van 't End doet mee in de klasse tot 90 kilogram. Hij komt vermoedelijk rond 16.20 uur voor het eerst in actie, direct gevolgd door Polling. In het zwembad begint Ranomi Kromowidjojo als titelverdedigster aan de 100 meter vrije slag. De olympisch kampioene van Londen 2012 komt in de series direct wereldrecordhoudster en topfavoriete Cate Campbell tegen.

De vrouwenteams komen ook allemaal weer in actie. De hockeysters treffen China, de handbalsters spelen tegen Zuid-Korea en de volleybalsters gaan de strijd aan met Italië. De handboogschutters vervolgen de knock-outrondes en Bart Deurloo turnt de allroundfinale. Voor de dressuurruiters, kansrijk voor de medailles, beginnen de Spelen met de Grand Prix.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement