Van den Berg in tuchtcommissie: 'Ik werd uit balans gebracht'

De aanklager van de KNVB blijft er bij dat Joey van den Berg in het uitduel tegen PEC Zwolle een ,,onnodig trappende beweging’’ heeft gemaakt.

De aanvoerder van SC Heerenveen kreeg zaterdag tot zijn verbijstering rood nadat hij zijn tegenstander Kingsley Ehizibue zou hebben neergeschopt. Van den Berg nam geen genoegen met een schorsing van een duel plus een wedstrijd voorwaardelijk.

De voetballer bepleitte donderdagavond voor de tuchtcommissie van de KNVB zijn onschuld, bijgestaan door Hans Vonk, manager voetbalzaken van SC Heerenveen, en zijn raadsmannen Barry Dopmeijer en Frans de Weger. ,,Ik werd uit balans gebracht door twee spelers. Daardoor moest ik compenseren. Het was totaal geen schoppende beweging’’, aldus Van den Berg.

Assistenten zagen niets

De driekoppige tuchtcommissie (onder wie oud-prof Arjan de Zeeuw) stelde donderdag vast dat alleen scheidsrechter Martin van den Kerkhof een natrappende beweging heeft geconstateerd. Zijn drie assistenten zagen Van den Berg geen overtreding begaan.

Aanklager betaald voetbal Dronkers bleef erbij dat de maandag opgelegde straf redelijk is en gehandhaafd moet blijven. ,,Ik zag ook op de tv-beelden een licht trappende beweging, die niet noodzakelijk was en daardoor onnodig. Je neemt het risico iemand te blesseren. Ik denk dat de heer Van den Berg gefrustreerd was. Ehizibue werd wel degelijk geraakt. De - bescheiden - strafmaat is daarom gepast.’’

Duel om de bal

Volgens Van den Bergs raadsman De Weger was er überhaupt geen trappende beweging. Het was een duel om de bal. ,,Ook Ehizibue heeft gezegd dat Joey onbewust met hem in aanraking kwam.’’ De Weger verzocht om vrijspraak. In dat geval kan Van den Berg zaterdag meedoen in de thuiswedstrijd van SC Heerenveen tegen Willem II.

De tuchtcommissie doet vrijdagochtend uitspraak. 

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement