Van den Belt stopt per direct als directeur bij FC Twente

Gerald van den Belt legt zijn taken als statutair bestuurder van FC Twente per direct neer. Dat maakte de club woensdag bekend op een persconferentie.

Ook twee andere bestuurders stoppen. ,,Zij doen dit in het belang van de club, ook gezien de opmerkingen in het rapport'', aldus FC Twente. Het is nog niet duidelijk of Van den Belt in een andere functie bij de Tukkers verder gaat.

,,Er is in de afgelopen jaren bestuurlijk niet altijd integer gehandeld. Wij onderschrijven dat'', zei bestuurder Onno Jacobs. ,,De focus moet nu liggen op financiële gezondmaking en de toekomst van de club.''

Aanbevelingen rapport

Gerald van den Belt moest als gevolg van de bestuurlijke onregelmatigheden vertrekken als statutair bestuurder van FC Twente. Dat was een van de aanbevelingen uit een onafhankelijk onderzoek, dat is uitgevoerd naar de club.

Van den Belt leverde de afgelopen jaren goed werk bij PEC Zwolle en later bij Cambuur. Hij maakte naam als een goede saneerder en als iemand die verantwoord met beperkte budgetten omging. Van den Belt verdiende er vorig jaar een overstap naar Twente mee.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement