Van den Belt moet weg bij FC Twente

Gerald van den Belt moet als gevolg van de bestuurlijke onregelmatigheden vertrekken als statutair bestuurder van FC Twente.

Dat is een van de aanbevelingen uit een onafhankelijk onderzoek, dat is uitgevoerd naar de club.

Naast Van den Belt moeten vrijwel alle andere bestuursleden die tussen 2012 en 2015 direct of indirect bij de club betrokken waren het veld ruimen. Slechts commissaris Ton Heerts mag aanblijven.

,,Dit is een harde, maar noodzakelijke stap voor FC Twente”, reageert Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB. ,,De club heeft een grote en trouwe achterban, is maatschappelijk betrokken en leeft enorm in de omgeving, maar bestuurlijk is er de afgelopen jaren een puinhoop van gemaakt.”

Van den Belt leverde de afgelopen jaren goed werk bij PEC Zwolle en later bij Cambuur. Hij maakte naam als een goede saneerder en als iemand die verantwoord met beperkte budgetten omging. Van den Belt verdiende er vorig jaar een overstap naar Twente mee.

Vrij snel werd duidelijk dat de financiële problemen van Zwolle en Cambuur niets voorstelden vergeleken bij de situatie in Enschede. Van den Belt werd er begin december letterlijk ziek van en zat bijna twee maanden oververmoeid thuis.

Nu blijkt dan ook Van den Belt, die onlangs weer aan het werk ging, betrokken was bij het bewust misleiden van de licentiecommissie van de KNVB. Twente had een dubieus samenwerkingsverband met investeringsmaatschappij Doyen Sports en leidde de voetbalbond om de tuin bij de transfer van Dusan Tadic naar Southampton. Twente had namelijk 1.8 miljoen aan kosten voor Tadic' makelaar niet opgegeven.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement