Van de Looi voor twee jaar naar Willem II

Erwin van de Looi heeft maandag een contract voor twee jaar ondertekend bij Willem II. De 44-jarige trainer werd in Tilburg gepresenteerd als opvolger van Jurgen Streppel, die overstapt naar sc Heerenveen. Van de Looi had de afgelopen drie jaar FC Groningen onder zijn hoede als hoofdtrainer, daarvoor werkte hij in andere functies bij de noorderlingen.

,,Na veertien mooie jaren bij FC Groningen was ik toe aan een nieuwe uitdaging'', zei Van de Looi. ,,Die heb ik bij Willem II gevonden. Willem II is een mooie traditieclub en ik heb er veel zin in om binnenkort aan de slag te gaan.''

De voormalige verdediger van onder meer Vitesse, NAC Breda en FC Groningen leidde de ploeg uit het noorden in zijn eerste seizoen via de play-offs naar Europees voetbal. Een jaar later schreef Van de Looi historie door met FC Groningen de KNVB-beker te winnen. Dit seizoen plaatste zijn ploeg zich dankzij een eindsprint voor de play-offs, waarin Heracles Almelo echter te sterk bleek.

Van de Looi maakte al in een vroeg stadium bekend zijn aflopende contract bij Groningen niet te willen verlengen. Hij wordt opgevolgd door Ernest Faber en vertrekt zelf naar Willem II, dat zondag een langer verblijf in de eredivisie veiligstelde door NAC Breda met 3-1 te verslaan.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement