Van Vleuten mag ziekenhuis verlaten

Annemiek van Vleuten heeft dinsdag het ziekenhuis in Rio de Janeiro mogen verlaten en hoopt vrijdag naar huis te vliegen. De wielrenster kwam zondag in de wegwedstrijd op de Olympische Spelen akelig ten val in een afdaling terwijl ze solo op kop reed. Ze hield er een zware hersenschudding aan over en drie fractuurtjes in haar wervelkolom.

Van Vleuten wordt vanuit het ziekenhuis naar een hotel in de buurt gebracht, schrijft ze op haar website. ,,Niet naar het olympisch dorp, want ik heb rust nodig en het idee is dat ik daar rustig kan herstellen. De bedoeling is om vrijdag naar huis te vliegen en hopelijk kan dat. Die hersenschudding is de reden dat ze me hier willen houden.''

,,Het gaat naar omstandigheden goed met Annemiek. Ze herstelt en kan nu buiten het ziekenhuis verblijven,” vertelt arts Cees Rein van den Hoogenband. Chef de mission Maurits Hendriks zocht Annemiek van Vleuten dinsdag op in Rio. ,,Ze maakt een goede indruk. Enerzijds opgewekt maar ook de teleurstelling over het missen van een gouden medaille zit heel diep'', merkte hij. ,,Ze werkt hard aan haar herstel. We zijn het Samaritano ziekenhuis en onze lokale arts Frits Sutmoller dankbaar voor de uitstekende wijze waarop de samenwerking met onze medische staf heeft plaats gevonden en hoe zorgvuldig Annemiek is behandeld.”

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement