Van Gerwen wint World Matchplay opnieuw

Darter Michael van Gerwen heeft voor het tweede jaar op rij het World Matchplay gewonnen. De Brabantse nummer één van de wereld overklaste zondagavond in de finale recordkampioen Phil Taylor met 18-10. Van Gerwen schreef het prestigieuze toernooi in Blackpool vorig jaar ook op zijn naam, in 2014 verloor hij de finale tegen Taylor (9-18).

De 55-jarige Engelsman stond zondag voor de zestiende keer in de finale van het World Matchplay. Zijn vorige vijftien finales won 'The Power' allemaal. De levende dartslegende liep zondag tegen Van Gerwen echter constant achter de feiten aan.

De Brabander brak Taylor in de derde leg en liep vervolgens in hoog tempo uit naar een voorsprong van maximaal zeven legs. De Engelsman knokte zich nog wel voorzichtig terug, maar Van Gerwen gaf de overwinning niet meer uit handen. Hij besliste de partij koelbloedig door dubbel 16 te gooien. 'Mighty Mike' haalde een hoog gemiddelde van bijna 104 punten per beurt, mede dankzij twaalf keer de maximale score van 180. Hij verdiende met zijn titel in Blackpool 100.000 pond, omgerekend 120.000 euro.

Geweldig

,,Ik heb het hele toernooi goed gespeeld en domineerde ook de finale'', zei Van Gerwen, die Taylor onlangs ook al overklaste in de finale van de Premier League Darts. ,,Als Phil me een kans geeft, dan pak ik 'm. Tegen Phil moet je altijd iets extra's kunnen brengen en dat deed ik vandaag weer. Al speelde ik niet eens mijn allerbeste spel. Ik heb deze trofee weer in handen en dat voelt geweldig.''

Taylor verontschuldigde zich bij de fans in Blackpool, die bijna allemaal op zijn hand waren. ,,Ik heb jullie in de steek gelaten, sorry. Michael speelde heel goed en agressief, hij is niet af te stoppen.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement