Van Gerwen verliest in Premier League Darts van invaller Wade

Van Gerwen verliest in Premier League Darts van invaller Wade ANP

Michael van Gerwen heeft in de Premier League Darts zijn eerste nederlaag moeten incasseren. De vijfvoudige kampioen ging op de vierde speelavond in Milton Keynes met 7-3 onderuit tegen de Engelsman James Wade. Van Gerwen eindigde de partij met een gemiddelde van 90.91 punten, tegen 95.79 van Wade.

Wereldkampioen Gerwyn Price moest zich maandag terugtrekken nadat hij positief had getest op het coronavirus. De Welshman, die Van Gerwen na zeven jaar heeft afgelost als nummer 1 van de wereld, werd vervangen door Wade. De Engelsman behaalde zijn eerste zege in deze competitie. Van Gerwen staat met 5 punten, na twee overwinningen en een gelijkspel, op de gedeelde tweede plek.

De Portugees José de Sousa gooide in zijn partij tegen de Brit Nathan Aspinall (6-6) een 9-darter. Woensdag wierp ook Welshman Johnny Clayton een perfecte leg en toevallig was De Sousa zijn tegenstander, die het duel met 7-3 verloor.

Van Gerwen, die vorig jaar deelname aan de play-offs misliep, speelt vrijdag tegen Aspinall. Van 19 tot en met 22 april is de tweede speelweek in Milton Keynes.

De Premier League wordt dit jaar vanwege de coronapandemie op een centrale locatie gespeeld, voorlopig zonder publiek.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport