Van Avermaet wil met Gilbert naar Spelen

Greg Van Avermaet vindt dat zowel hij als de Belgische kampioen Philippe Gilbert een plek verdient in de Belgische wielerselectie voor de Olympische Spelen. Dat zei de drager van de gele trui donderdag voor de start van de zesde etappe in de Ronde van Frankrijk.

,,Ik vind het een beetje jammer dat we tegen elkaar uitgespeeld worden'', aldus Van Avermaet. ,,Ik denk dat we allebei sterke renners zijn en we allebei de selectie verdienen. Het moet niet één van de twee zijn, we maken samen ook een kans. Het is aan Kevin De Weert, de bondscoach, om te beslissen natuurlijk. Als klassieke renners zijn 'Phil' en ik niet de beste klimmers, maar in een eendagskoers bergop kunnen we allebei ver geraken en zeker op de Olympische Spelen waar we een open koers mogen verwachten met slechts vijf renners per ploeg."

Van Avermaet kreeg, na zijn fraaie zege in de vijfde etappe van de Tour, woensdagavond veel felicitaties. ,, Af en toe moet ik gewoon zelfs in de spiegel kijken om te beseffen dat ik het geel draag."

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement