Van Avermaet kijkt uit naar strijd met Van der Poel en Van Aert

Van Avermaet kijkt uit naar strijd met Van der Poel en Van Aert ANP

Wielrenner Greg Van Avermaet zegt zin te hebben om de strijd aan te gaan met Mathieu van der Poel en Wout van Aert in de Vlaamse klassiekers. De 35-jarige Belg miste vorig jaar de Ronde van Vlaanderen. Na een val in Luik-Bastenaken-Luik, waarbij hij onder meer drie gebroken ribben en een gebroken ruggenwervel opliep, was zijn door corona toch al verkorte seizoen ten einde.

"Ik heb dit jaar de Ronde op tv moeten bekijken door mijn blessure, ik zie die jongens graag koersen. Ze vallen volop aan. Dat is ook mijn stijl. Dus dan vraag je je wel af in je zetel: 'zou ik mee kunnen met die mannen?'. Ik ben ook iemand die de wedstrijd altijd wil openbreken en koers wil maken, ik hoop dat nog altijd te doen", vertelt de olympisch kampioen, die op trainingsstage is in het Spaanse Dénia.

Van Avermaet doet dat in gezelschap van zijn nieuwe ploeggenoten van AG2R-Citroën nadat zijn vorige ploeg CCC ermee ophield. Bij het Franse team trof hij met Oliver Naesen een compaan voor de klassiekers. "Een nieuwe ploeg is een nieuwe prikkel. Ik ben enorm gemotiveerd om het hier goed te doen en ik voel me hier enorm welkom. Op papier zijn we een sterk blok en ik kijk echt uit naar het nieuwe seizoen, zeker omdat ik het 'najaar' gemist heb. Wout en Mathieu zijn individueel misschien een tikkeltje sterker, maar samen zijn Oliver en ik ook sterk. Het lijkt me een goede manier om te proberen hen zo te verslaan."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport