Valgren slaat toe in Denemarken

De Deense wielrenner Michael Valgren greep donderdag nog net naast de etappezege in de Ronde van Denemarken, maar een dag later was het wel raak. De 24-jarige renner van Tinkoff schreef de derde etappe van de etappekoers door zijn land op zijn naam, een rit over 175 kilometer tussen Aabenraa en Vejle. Valgren nam tevens de leiding in het algemeen klassement over van zijn Italiaanse teamgenoot Daniele Bennati.

De Deen was een dag eerder ook in de aanval gegaan, maar werd toen op amper 100 meter van de streep gepasseerd door de sprinters. Vrijdag deed Valgren opnieuw een poging in de finale, die bestond uit drie lokale rondjes met steeds een lastig klimmetje aan het einde. Dit keer hield zijn aanval wel stand tot aan de finish. Kort achter Valgren eindigde zijn landgenoot Alexander Kamp als tweede, Sjoerd van Ginneken was de beste Nederlander op de zevende plek.

In het algemeen klassement heeft Valgren 5 seconden voorsprong op Magnus Cort Nielsen, ook een Deen. Kamp staat derde op 7 seconden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement