Val kost Mollema tweede plaats in Tour

Bauke Mollema heeft vrijdag in de negentiende etappe van de Tour de France zijn kansen op een podiumplaats in het klassement verspeeld. De Nederlandse kopman van Trek duikelde door een valpartij van de tweede naar de tiende plek in het klassement

Mollema was kort voor de slotklim ten val gekomen en moest daarna in zijn eentje het gat naar zijn concurrenten zien te dichten. Dat lukte niet. Mollema kwam pas ruim vier minuten na de ritwinnaar binnen en maakte een duikeling in het klassement.

Chris Froome kwam eveneens kort voor de afsluitende klim ten val. De Brit vervolgde zijn weg op de fiets van ploeggenoot Geraint Thomas en beperkte de schade. De Brit zag zijn gele trui niet in gevaar komen. Ritwinnaar Romain Bardet klom naar de tweede plaats op 4.11 van Froome. De Colombiaan Nairo Quintana is derde.

Het was sowieso een slechte dag voor het Nederlandse wielrennen. Tom Dumoulin ging halfweg koers onderuit en moest opgeven. De Limburger, die zijn zinnen heeft gezet op de olympische tijdrit, heeft mogelijk een polsbreuk.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement