VC Sneek uitgeschakeld in Europa

De volleybalsters van VC Sneek kunnen zich in de tweede helft van het seizoen volledig richten op de competitie en de vaderlandse beker. Het Europese avontuur zit er op.

Na de 3-0 nederlaag van vorige week in Rusland was Zarechie Odintsovo in Sneek met 3-1 te sterk.

Coach Petra Groenland wilde er in ieder geval een wedstrijd van maken. Dat lukte in de eerste set prima. Sneek nam brutaal een 4-1 voorsprong, maar was die al snel weer kwijt.

Odintsovo bleef telkens een paar punten voor Sneek, maar de thuisploeg bleef knokken en vocht zich terug tot 22-23. Toch ging de set naar de bezoekers uit Odintsovo, 22-25.

Daarna was het gedaan met de Snekers. De tweede set ging met overduidelijke cijfers naar de gasten, die duidelijk een tandje bij schakelden, 8-25. Daarmee was de uitschakeling van Sneek een feit.

In de derde set bracht de Russische coach Vadim Pankov wat wisselspeelsters in. Ook daarmee liep Odintsovo uit tot een voorsprong van zes punten, maar Sneek knokte zich terug en overleefde vijf wedstrijdpunten. Bij 32-31 betekende een killblok van Monique Volkers setwinst voor de Snekers.

In de vierde set zette de Russische coach zijn basisploeg weer binnen de lijnen en stelde Zarechie Odintsovo orde op zaken, 15-25.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement