VC Sneek uit de beker gewipt door Set-Up

VC Sneek is zaterdagavond al uit het bekertoernooi gegooid. Set-Up'65 was in Ootmarsum met 3-1 (22-25, 25-15, 25-18, 25-21) te sterk.

Sneek was in goede vorm afgereisd en begon dan ook met vertrouwen aan het duel. De volleybalsters staan immers derde in de eredivisie. Set-Up staat een paar plekken lager, maar heeft dit seizoen een goede selectie, met onder meer de drie zusjes Van Luttikhuis. Coach Paul Oosterhof had zijn ploeg vooraf al gewaarschuwd voor het aanvalsgeweld van het drietal.

Het begin was nog goed met de setwinst, maar daarna pakte de thuisploeg het heft stevig in handen. Sneek verloor de tweede set met liefst tien punten verschil en kwam die klap niet meer te boven.

De uitschakeling is een domper voor Sneek. Trainer Oosterhof gaf nog aan dat na het overwinnen van deze hobbel de kansen op een halve finale redelijk open lagen. Sneek zat aan de onderkant van het schema, waar de lager geplaatste teams in uitkwamen.

VC Sneek speelt volgende week zaterdag uit bij nummer twee Eurosped. Het thuisduel met de ploeg uit Vroomshoop ging met 2-3 verloren.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement