VC Sneek positief na verlies tegen Eurosped: 'Als je niks in te brengen hebt, is het een ander verhaal'

VC Sneek leek zaterdag hard op weg naar een mooie zege op Eurosped, maar delfde toch het onderspit: 3-2 (24-26, 19-25, 25-20, 25-22, 15-13).

De ploeg van trainer Paul Oosterhof kwam zelfs op een 0-2 voorsprong tegen de nummer twee van de eredivisie. ,,We waren vooral in de tweede set op alle fronten beter, daar put je vertrouwen uit’’, zegt Oosterhof.

Niets leek een driepunter in de weg te staan, tot de thuisploeg een paar tandjes bij zette. In de derde set stond Sneek nog wel vier punten voor, maar de volleybalsters kregen het passend lastiger en kwamen er aanvallend moeizaam doorheen.

Blokkering

Dat bleek wel uit de blokkering: Eurosped haalde daarmee in totaal liefst 19 punten binnen. Vooral Eline Timmerman (8) was op dreef. Het gebrek aan lengte speelde Sneek daarbij parten. ,,We konden ons tempospel niet meer spelen en het valt dan net de verkeerde kant op.’’

Een lichtpuntje bij Sneek was diagonaalspeelster Britt Schreurs, verantwoordelijk voor 23 punten. Ondanks de nederlaag, was Oosterhof positief over wat zijn ploeg had laten zien.

,,Als je na een 2-0 voorsprong verliest, is dat natuurlijk wel teleurstellend, maar als je daarna niks hebt in te brengen, is het een ander verhaal. Wij komen telkens goed terug en Eurosped moest alle zeilen bij zetten.’’

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement