VC Sneek pleit voor einde competitie

Met uitzondering van de eredivisie is het volleybalseizoen voorbij. Monique Volkers (foto) zit met VC Sneek nog in de wachtkamer. Het kan zijn dat de strijd in de kampioensgroep nog wordt hervat. Foto: Henk Jan Dijks

Het bestuur van VC Sneek heeft de collega’s van volleybalbond NeVoBo officieel laten weten dat er geen doorstart van de strijd in de eredivisie hoeft te komen.

,,Het is in onze optiek niet verantwoord om dit te laten plaatsvinden binnen de voorgestelde termijnen, waarbij we als VC Sneek op dat moment niet de gezondheid kunnen borgen van speelsters, stafleden, vrijwilligers en publiek’’, aldus het Sneker bestuur.

De bond had de betrokken clubs voorgesteld om (indien er vanaf 13 april weer getraind kan worden) versnelde play-offs af te werken. VC Sneek zou dan in de kwartfinale twee duels spelen tegen Zwolle en in de halve finale tegen Apollo, na vier van de tien duels koploper in de kampioensgroep.

In alle divisies en klassen onder de beide eredivisies wordt het seizoen hoe dan ook niet meer hervat. Over de opzet voor volgend seizoen beraadt de volleybalbond zich nog.

home
net-binnen
menu