VC Sneek herstelt zich van moeizame start en pakt drie punten

De drie punten tegen Alterno vergoedden veel, maar erg tevreden was VC Sneek-trainer Paul Oosterhof niet na de 1-3 winst (24-26, 25-22, 13-25, 11-25).

Kijkend naar de laatste twee sets, lijkt het alsof Sneek de pannen van het dak speelde. In werkelijkheid haalden de volleybalsters volgens Oosterhof pas toen hun niveau en ,,ging Alterno niet eens beter of slechter spelen’’.

Sneek maakte in de beginfase veel fouten en maakte het zichzelf onnodig moeilijk. ,,Te veel mensen zaten er niet lekker in.’’ Ook de service liep niet goed, al viel het aantal fouten nog enigszins mee.

Foutenlast

,,We moesten alle zeilen bijzetten en ik ben blij dat de passer-lopers Hester Jasper en Roos van Wijnen hun foutenlast laag hielden, anders had het zomaar anders kunnen lopen.’’ Voor de Sneker volleybalsters waren Hester Jasper (16), Roos van Wijnen (15) en Lieze Braaksma (14) aanvallend belangrijk. Braaksma scoorde zes keer uit een service.

Positief verrast

Sneek heeft alle ploegen nu eenmaal gehad en staat op een keurige derde plaats in de eredivisie. Oosterhof heeft inmiddels een aardig beeld van zijn team en is positief verrast. ,,We hebben ‘slechts’ drie keer verloren. Sliedrecht en Eurosped hebben een constant spel, maar maken af en toe ook een misstap. Er is geen tegenstander waar we niet van kunnen winnen, maar dan moeten we de boel zelf wel op orde hebben.’’

Beker

Sneek speelt komend weekend het bekerduel uit bij Set-Up, een pittige tegenstander. ,,De drie zusjes Oude Luttikhuis doen mee en zij kunnen als een malle serveren. We zullen ons goed moeten voorbereiden.’’

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement