VC Sneek heeft geen enkele moeite met Talentteam Papendal (+samenvatting en interviews)

VC Sneek heeft zaterdagavond met 3-0 (28-17, 25-18, 25-13) gewonnen van Talentteam Papendal.

De Snekers begonnen met een goed gemoed aan het duel. Flamingo's werd vorige week immers met 1-3 verslagen en dat zorgde voor tevredenheid bij staf en speelsters. Er zit ontwikkeling in het team.

De start tegen Talentteam Papendal was nog moeizaam, maar gaandeweg bouwde Sneek aan een ruime marge (10-16) en gaf deze tegen de laagvlieger niet meer uit handen: 25-17).

Trainer Paul Oosterhof was gestart met Britt Schreurs op diagonaal in plaats van Anlène van der Meer, iets wat hij de laatste weken wel vaker doet. Monique Volkers, oud-speelster van het eerste en nu actief bij het tweede team, verving de geblesseerde Dorien Dijkstra op de bank. Dat deed ze eerder al tegen Sliedrecht Sport.

Ook in de twee set was er geen vuiltje aan de lucht. Sneek probeerde zo secuur mogelijk te spelen en het Talentteam maakte de foutjes wel. De middenspeelsters van Sneek kwamen dit keer niet veel aan bod, doordat de ploeg veel via de buitenkanten speelde. De set werd, ondanks dat Sneek een aantal setpoints verknoeide, met 25-18 gewonnen.

In feite was het allang gespeeld. In de derde set zou Talentteam heus niet meer terugkomen. Dat zag ook coach Juliën van de Vyver, die bij 9-2 en 13-3 om een time-out vroeg. Hij coachte wanhopig, maar het bood geen soelaas. Een fout in de startopstelling bij de service van Sneek leidde daarna ook nog eens de 18-3 in. De bezoekers pakten nog een paar puntjes, maar de setwinst ging uiteraard naar Sneek: 25-13 en 3-0.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement