VC Sneek doet wat het doen moet in strijd om topklassering

Door de vierde zege in zes wedstrijden hebben de volleybalsters van VC Sneek hun kansen op een plaats in de kampioensgroep geheel in eigen hand gehouden.

De formatie van trainer-coach Jeffrey Scharbaai won met klinkende cijfers van Set Up ‘65, de hekkensluiter in de eredivisie. Via 25-15, 25-21 en 25-8 werd het 3-0.

VC Sneek klom naar de vijfde plaats. Als woensdag in de Sneker sporthal de inhaalwedstrijd tegen VCN (deze concurrent verloor zaterdag met 3-1 van regerend kampioen Sliedrecht) met 3-0 of 3-1 wordt gewonnen, klimt de ploeg naar de derde plaats. Daarna wacht het slotduel van de reguliere competitie tegen Talentteam. De beste vier clubs plaatsen zich voor de strijd om de landstitel.

Na de stevige nederlaag tegen Apollo wist VC Sneek dat uit een ander vaatje getapt moest worden. ,,Vorige week ontbrak de echte wil om te winnen, ons spel was slecht’’, aldus diagonaal-aanvalster Anlene van der Meer. ,,Daar hebben we goed over gesproken. we wisten dat we tegen Set Up alleen maar gebaat waren bij een duidelijke overwinning. We waren scherp en hebben de plaatsing voor de kampioensgroep in eigen hand weten te houden. Dat voelt goed.’’

VC Sneek legde de basis voor de triomf aan de opslaglijn. Er werd messcherp geserveerd, met onder andere een glansrol voor Jasmijn Akse. Het stelde de ploeg uit Ootmarsum voor onoverkomelijke problemen in de passing.

Alleen in de tweede set moest de Sneker ploeg (waar Britt Schreurs aanvallend goed doorkwam) op de tellen passen. Set Up maakte 6 punten op rij en kwam van 15-7 uiteindelijk terug tot 22-21. De thuisclub herpakte zich net op tijd en denderde in de derde set vlot door naar 12-4 en 20-8. Akse serveerde vervolgens door naar 25-8 en 3-0. De wedstrijd nam iets meer dan een uur in beslag.

loading

loading

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Video