Uitspraak De Graafschap 15 juli

De rechtbank in Utrecht doet uiterlijk op 15 juli uitspraak in het kort geding dat door De Graafschap is aangespannen tegen de KNVB. De club uit Doetinchem wilde met een kort geding alsnog een plaats in de eredivisie afdwingen, eventueel als negentiende club naast FC Twente.

De club uit Doetinchem betoogde schade te hebben geleden door de onzekerheid waarin het een maand heeft verkeerd. De Graafschap degradeerde op 22 mei, maar mocht blijven hopen op een langer verblijf in de eredivisie tot de beroepscommissie van de KNVB op 17 juni het besluit van de licentiecommissie ongedaan maakte.

De Graafschap eist rechtvaardigheid en stelt dat FC Twente op grond van de licentieregels had moeten degraderen. ,,We zijn niet zoals de KNVB zegt sportief gedegradeerd, maar onsportief vanwege het vals spel van FC Twente", betoogde de Doetinchemse advocaat. ,,Twente heeft met spelers die het eigenlijk niet kon kopen de licentiecommissie structureel misleid, zoals de beroepscommissie ook oordeelde."

Bodemprocedure

De KNVB stelde dat de licentie- en beroepscommissie onafhankelijk zijn in hun oordeel en dat daarmee de zaak is afgedaan. ,,Voor beide uitspraken is iets te zeggen", zei KNVB-advocaat Harro Knijff. ,,De beroepscommissie heeft meer gewicht toegekend aan de schoonschipverklaring. Dat kan, dat mag. Het zou pas raar zijn als het KNVB-bestuur dat besluit terug zou draaien omdat het onrechtvaardig zou zijn."

Commercieel directeur Martine Zuil van De Graafschap kondigde aan om bij een negatieve uitspraak waarschijnlijk een bodemprocedure te starten.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement