Uitgeruste renners naar 'dak' van de Tour

Na de rustdag klimmen de deelnemers aan de Tour de France dinsdag weer op de fiets voor de tiende etappe. De rit begint om 12.30 uur in Andorra en voert via het 'dak' van deze Tour terug naar Frankrijk, waar de finishstreep na 197 kilometer is getrokken in Revel. In deze Franse stad boekte Erik Dekker zijn tweede van drie etappezeges in die Tour van 2000.

Vanuit de start in Escaldes-Engordany gaat het direct omhoog, de Port d'Envalira op. Met de top op 2408 meter hoogte, na 24 kilometer klimmen, is die berg het hoogste punt van deze Tour. Vanaf de top van deze col van de eerste categorie gaat het parcours van de etappe vrijwel alleen maar naar beneden. Op zo'n 10 kilometer van de streep in Revel duikt nog wel een klimmetje op van de derde categorie, de Côte de Saint-Ferréol. Daarna is het volle bak naar beneden richting de finish.

Chris Froome rijdt in de gele leiderstrui, het groen zit om de schouders van Mark Cavendish en Thibaut Pinot draagt de bolletjestrui. Adam Yates, de nummer twee van het algemeen klassement, heeft als beste jongere de witte trui aan.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement