UEFA hoopt op Platini bij EK-finale

De leiding van de Europese voetbalbond UEFA hoopt dat Michel Platini zondag de EK-finale in het Stade de France komt bezoeken. De 61-jarige Fransman is van harte welkom bij de confrontatie tussen 'zijn' Frankrijk en Portugal. ,,Ik reken er niet op dat hij komt'', zei Theodore Theodoridis, de tijdelijke secretaris-generaal van de UEFA. ,,Maar ik hoop nog steeds dat hij van mening verandert en wel naar de finale komt.''

Platini legde begin mei zijn functie als UEFA-voorzitter neer, nadat ook het internationaal sporttribunaal CAS had bepaald dat de Fransman straf verdient voor een dubieuze deal uit 2011 met toenmalig FIFA-baas Sepp Blatter. De voormalige topvoetballer is voor vier jaar geschorst en mag gedurende die periode geen voetbalgerelateerde activiteiten doen.

De Franse voetbalheld heeft tijdens het EK de stadions vooralsnog gemeden, hoewel hij van de FIFA wel degelijk wedstrijden mag bezoeken. De UEFA hoopt dat hij zondag naar de finale komt. ,,Zonder zijn visie en steun was het EK niet zo'n succes geworden'', aldus Theodoris.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement