Twente mogelijk teruggezet, hoop voor Cambuur

De licentiecommissie van de KNVB wil FC Twente terugzetten naar de Jupiler League. SC Cambuur maakt daardoor kans toch in de Eredivisie te blijven.

De commissie is van plan de licentie van Twente niet in te trekken maar geeft de club een tweede kans in de Jupiler League. Het besluit is nog niet definitief, het gaat nu nog om een voorstel aan de Centrale Spelersraad. De raad heeft twee weken om over het voorstel te besluiten. Daarna kan Twente nog in beroep.

De licentiecommissie vindt dat het verleden van FC Twente het rechtvaardigt om de licentie in te trekken. Tegelijkertijd vindt de commissie dat de inspanningen in de laatste paar maanden om schoon schip te maken het rechtvaardigen om de licentie te behouden, zo meldt men op de site van de KNVB.

Nieuwe licentie

Een boete van bijna 50.000 euro vond de commissie te laag, het intrekken van de licentie vond men echter te zwaar. Daarom is ervoor gekozen om de licentie in te trekken maar vervolgens direct een nieuwe uit te geven. ,,Dit een mogelijkheid voor FC Twente om de ingeslagen weg voort te zetten en van FC Twente weer een gezonde club in het betaald voetbal in de regio Enschede te maken."

,,De afgelopen periode was een onzekere,” zegt directeur betaald voetbal Bert van Oostveen op de webiste van de KNVB. ,,Voor de fans, de club en ook voor de KNVB. Wij vreesden echt dat de licentiecommissie de stekker er definitief uit zou trekken. Gelukkig heeft de commissie een uitweg gevonden."

Bij Onno Jacobs, interimbestuurder van Twente, is het nieuws aangekomen als ,,een mokerslag". Op de gevolgen van het besluit kon hij nog niet ingaan. ,,Met dit voorgenomen besluit, in deze nieuwe variant, hebben wij nooit rekening kunnen houden. Op dit moment zijn de gevolgen voor onze club, ook daarom, nog niet te overzien", zei Jacobs tijdens een persconferentie.

Consequenties Cambuur

Cambuur heeft door deze ontwikkelingen nog een klein kansje om toch in de Eredivisie te blijven. Dan moeten Willem II en De Graafschap wel beide de play-offs winnen. Zij moeten het in de finales opnemen tegen NAC Breda en Go Ahead Eagles. Mocht een van deze twee Jupiler League-clubs winnen, dan degraderen de Leeuwarders alsnog.

Willem II blijft in dit geval hoe dan ook in de Eredivisie. De Graafschap mag verliezen van Go Ahead om er toch in te blijven, dan moet Willem II wel winnen van NAC.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement