Tweede goud Uchimura, Deurloo vijftiende

De Japanse turner Kohei Uchimura heeft bij de Olympische Spelen van Rio zijn tweede gouden medaille veroverd. Nadat hij met zijn team de landenfinale had gewonnen was hij woensdag ook individueel de beste op de meerkamp. Uchimura kwam tot een score van 92,365.

Het was buitengewoon spannend, want de Japanner moest op het slotonderdeel rek bijna een punt goed maken op de Oekraïner Oleg Vernjajev. Uchimura, een specialist, kwam tot 15,800. Vernjajev bleef net onder de benodigde score: 14,800, een hupje na de afsprong werd hem fataal. Met zijn eindtotaal van 92,266 moest hij genoegen nemen met zilver.

Het brons ging naar de Brit Max Whitlock: 90,641. Uchimura was de titelverdediger. Ook was hij sinds 2009 zes keer op rij de wereldkampioen allround. Liefst zes turners sloten af met een puntentotaal boven de 90 punten.

Bart Deurloo kwam uit op een score van 87,598, een persoonlijk record. De Rotterdammer werd daarmee vijftiende. Donderdag zijn de vrouwen aan de beurt voor hun meerkampfinale met daarin Eythora Thorsdottir en Lieke Wevers.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement