Twee treffers Mayi redden punt voor NEC

In een enerverend duel hebben het gepromoveerde Go Ahead Eagles en NEC zondagmiddag gelijkgespeeld: 2-2. De Fransman Kévin Mayi stelde met twee doelpunten, waaronder de gelijkmaker in de tweede helft, een punt voor de Nijmegenaren veilig.

Het vreemdelingenlegioen uit Nijmegen, waarin liefst elf basisspelers met een buitenlands paspoort stonden, domineerde grote delen van de eerste helft. De thuisclub maakte in die fase een machteloze indruk tegen het dartel spelende NEC, dat met beweeglijke spelers als Reagy Ofosu, Quincy Owusu-Abeyie en Mayi de verdediging van de Deventenaren voortdurend voor problemen stelde. Mayi passeerde doelman Theo Zwarthoed in de 34e minuut na een steekpass van Owusu-Abeyie: 1-0.

Een straffe toespraak van coach Hans de Koning bracht na rust een ander Go Ahead Eagles in de Adelaarshorst. De thuisclub schoot furieus uit de startblokken. Een schuiver van aanvoerder Sander Duits verraste in de 49e minuut NEC-doelman Joris Delle volledig. De Est Henrik Ojamaa schoot de Eagles in de 58e minuut met een schot in de linkerbovenhoek aan de leiding: 2-1.

Mayi profiteerde in de 66e minuut na een snelle omschakeling en faalde oog in oog met de uitgelopen Zwarthoed niet. Randy Wolters had vier minuten voor het eindsignaal van scheidsrechter Martin van den Kerkhof de winnende treffer op zijn schoen, maar Delle kon redding brengen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement