Tristan Bangma wint brons op WK para-cycling

Tristan Bangma en zijn piloot Patrick Bos hebben brons veroverd op het WK para-cycling in Apeldoorn. In de strijd om de derde plaats bleef de Nederlandse tandem de Britse wereldrecordhouders Steve Bate en Adam Duggleby voor op het onderdeel 4 kilometer tijdrit.

De uit Donkerbroek afkomstige Bangma en zijn Amstelveense partner waren eerder op de dag naar de troostfinale verwezen door het Poolse koppel Marcin Polak-Michal Ladosz en de Nederlanders Vincent ter Schure-Timo Fransen.

Bangma en Bos misten de finale op minder dan een halve seconde. Ze rijden zaterdag en zondag nog twee keer op het WK. De finale werd vrijdagavond gewonnen door het Poolse duo.

Lees ook: Tristan Bangma: Paralympisch kampioen op jacht naar zijn eerste regenboogtrui

Het brons voor de visueel beperkte Bangma was de tweede Friese medaille op dit WK. Bij de vrouwen won Alyda Norbruis uit Ureterp zilver op de 500 meter sprint.

De Australische Amanda Reid was niet alleen iets meer dan een halve seconde sneller, maar snoepte Norbruis ook haar wereldrecord af. Dat noteerde de tienvoudig wereldkampioen op de baan tijdens haar gouden olympische rit in 2016.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement