Tristan Bangma rijdt op WK para-cycling voor brons

Tristan Bangma uit Donkerbroek en zijn piloot Patrick Bos zijn tijdens het WK para-cycling in de kwalificatie 4 kilometer tijdrit naar de strijd om het brons verwezen.

Ze misten de finale op minder dan een halve seconde. Op de tandem waarmee Bangma en piloot Teun Bangma op de Paralympische Spelen in 2016 goud wonnen op de 1 kilometer, reden de 'stoker' uit Donkerbroek en zijn Amstelveense partner op de baan in Apeldoorn de derde tijd in een veld van twaalf duo's. De verschillen waren na 4 kilometer minimaal. Mulder (toernooidirecteur) zag zijn voormalige gouden partner snel starten.

Lees ook: Tristan Bangma: Paralympisch kampioen op jacht naar zijn eerste regenboogtrui

 Bangma-Bos waren na 2 kilometer het snelste van allemaal, maar gaven daarna prijs.Met de tijd van 4.10,581 bleven ze net achter Vincent ter Schure en Timo Fransen (4.10,046). Daarna was het wachten op wat de sterke Britten en Polen zouden doen. Het Poolse koppel sneed voor Bangma de weg naar de finale af: 4.10,094. De Britten noteerden een tijd in de 4.11 en zij rijden in de namiddag om het brons tegen Bangma-Bos.

Alyda Norbruis uit Ureterp heeft zilver gewonnen op de 500 meter tijdrit.

Lees ook: Alyda Norbruis wint zilver op WK para-cycling

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement