Transfer Johnsen maakt weg vrij voor Veerman

Nu ADO Den Haag topscorer Bjørn Johnsen aan AZ heeft verkocht, maakt de club werk van SC Heerenveen-spits Henk Veerman.

Johnsen levert ADO Den Haag naar verluidt 2 miljoen euro op. Veerman hoeft slechts een fractie van dat bedrag te kosten.

Heerenveen wil meewerken aan een transfer, wanneer een club tussen de 4 en 5 ton op tafel legt. ,,Er is altijd wel interesse voor Henk”, reageert technisch manager Gerry Hamstra. ,,Er zijn ook wel biedingen van clubs op hem geweest. Maar voorlopig kunnen wij daar nog niets mee.”

Sportieve perspectief en salaris

Veerman legde eerder interesse van FC Emmen en Excelsior naast zich neer. Beide clubs konden niet voldoen aan de vraagprijs van Heerenveen. Wat ook meespeelt, is het sportieve perspectief en de salariseisen van Veerman. Heerenveen lichtte vorig jaar de optie in het contract van de spits. Daar stond een salarisverhoging tegenover.

,,Wij kunnen wel roepen wat we willen, maar de clubs moeten er eerst met elkaar uitkomen”, reageert Veermans zaakwaarnemer Henk Timmer. ,,Pas dan gaan wij om tafel. We hebben vorig jaar meegemaakt dat er zeer concrete belangstelling was voor Henk. Maar uiteindelijk kwam het niet rond en word je blij gemaakt met een dode mus.”

,,Heerenveen heeft nu zelf aangegeven dat over een transfer valt te praten”, vervolgt Timmer. ,,Ik ben ervan overtuigd dat Henk er bij elke eredivisieclub vijftien doelpunten maakt. Gelukkig zijn er meer clubs die er zo over denken, want Henk heeft voldoende keuze.”

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement