Trainer Atalanta: moeten we onze armen afhakken?

Trainer Atalanta: moeten we onze armen afhakken? ANP

Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta snapt niet waarom zijn ploeg zaterdagavond tegen Juventus (2-2) twee keer een strafschop tegen kreeg wegens hands. "Dat zijn hier kennelijk de regels", zei hij. "Maar dit kan alleen in Italië."

Atalanta, met Hans Hateboer en Marten de Roon in de gelederen, had het betere van het spel tegen Juventus. De club uit Bergamo kwam ook tweemaal op voorsprong. Cristiano Ronaldo kon tot twee keer toe gelijkmaken omdat hij een strafschop mocht nemen nadat De Roon en Luis Muriel een bal tegen hun arm kregen geschoten.

"Wat moeten we doen, onze armen afhakken?", vroeg een gefrustreerde Gasperini zich af. "Het is ook niet de eerste keer dat hier strafschoppen voor worden gegeven. Het gebeurt voortdurend, ook bij andere ploegen. Maar in veel andere landen worden hier geen strafschoppen voor gegeven. Ik moet het accepteren omdat hier de regels zo zijn. Maar ik ben het er niet mee eens."

Juventus kan de landstitel nauwelijks meer ontgaan. Matthijs de Ligt en zijn ploeggenoten hebben een voorsprong van acht punten op het als tweede geklasseerde Lazio. Atalanta staat derde op negen punten.