Trainer AS Roma: we hebben topprestatie nodig tegen Ajax

Trainer AS Roma: we hebben topprestatie nodig tegen Ajax ANP

Trainer Paulo Fonseca van AS Roma rekent zich nog niet rijk in de aanloop naar de return van donderdag met Ajax in de kwartfinale van de Europa League. "Ajax is een zeer goede ploeg. Het gaat nog heel lastig voor ons worden", zei hij zondag na een competitiezege op Bologna (1-0). "Mijn spelers moeten beseffen dat er nog niets is beslist en dat we een topprestatie nodig hebben om verder te komen."

AS Roma verdedigt donderdag in het eigen Olympisch Stadion een voorsprong van 2-1 op Ajax. Met het oog op die ontmoeting liet Fonseca de Nederlander Rick Karsdorp, Lorenzo Pellegrini, Jordan Veretout, Edin Dzeko en doelman Pau López buiten zijn basisformatie. "Ik vond het belangrijk om spelers rust te gunnen", zei hij. "Dat was nodig na die zware wedstrijd van donderdag in Amsterdam."

Henrikh Mkhitaryan maakte in de tweede helft zijn rentree na blessureleed. "Het is goed om hem er donderdag tegen Ajax weer bij te hebben", zei Fonseca die tegen Bologna geen beroep kon doen op de geblesseerde Leonardo Spinazzola, Chris Smalling en Stephan El Shaarawy.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport