Toestand Broeckx nog erg zorgwekkend

De toestand van de Belgische wielrenner Stig Broeckx blijft erg zorgwekkend. Een maand na zijn zware val in de Ronde van België ligt de coureur nog steeds in coma in een ziekenhuis in Genk.

,,Op dit moment is het moeilijk te voorspellen of het bewustzijn gedeeltelijk kan terugkeren", meldt zaterdag zijn team Lotto-Soudal. ,,De afgelopen dagen heeft een neurochirurgisch team de slaapmedicatie bij Stig afgebouwd, in een poging hem uit de comateuze toestand te halen. Stig reageert helaas niet op prikkels zoals geluid of beweging. De artsen bevestigen dat Stig zware hersenschade heeft opgelopen in zowel hersenstam als verschillende hersendelen. Momenteel bevindt hij zich in een vegetatieve coma. Op dit moment is het moeilijk te voorspellen of het bewustzijn gedeeltelijk kan terugkeren."

Broeckx was eind mei het voornaamste slachtoffer van een massale valpartij in het peloton, veroorzaakt door twee motorrijders. De 26-jarige Belg had onder meer twee bloedingen in zijn hersenen. Hij werd in de eerste dagen na zijn val twee keer geopereerd in het ziekenhuis van Aken, om de toenemende druk op zijn hersenen weg te nemen. Later onderging hij ook een ingreep aan een gebroken oogkas.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement