Toch geen meeting op drafbaan in Wolvega

Rick Ebbinge (links) en Robin Bakker met hun dravers op Victoria Park. Foto Bas Huybers

De draverijen die zaterdag in Wolvega zouden worden gehouden zijn alsnog afgelast. De veiligheidsregio heeft er een stokje voor gestoken.

Alles leek in kannen en kruiken voor de eerste meeting sinds 11 maart. De overheid had maandag al groen licht gegeven voor de koersen die zonder publiek en met inachtneming van strikte protocollen zouden plaatsvinden. Maar drafcentrum Victoria Park blijft vandaag toch dicht voor trainers en pikeurs.

‘Ondanks onze intensieve inspanningen van de afgelopen weken en de daarbij gedane toezeggingen vanuit de centrale overheid heeft de veiligheidsregio Friesland vanavond helaas en onverwacht besloten dat de selectieproeven (koersen, red.) niet doorgaan’, aldus een verklaring van de Nederlandse Draf- en Rensport (NDR, red.). ‘De algemene afstemming binnen de betrokken overheidsinstantie is uiteindelijk onvoldoende gebleken en gemaakte toezeggingen zijn niet gehonoreerd.’

Ekko Kisjes van de raad van advies van Victoria Park baalt. ,,Het kan niet zo zijn dat de sector de dupe wordt van miscommunicatie door een overheidsorgaan. Het erge is dat we om tien uur in de avond alles nog moeten afblazen ondanks afspraken die eerder zijn gemaakt.”