Titelhoudster Boer wint eerste 500 meter

Margot Boer heeft maandag bij de NK afstanden in Thialf een voorschot genomen op haar vijfde titel op de 500 meter. De regerend schaatskampioene op dit nummer schreef de eerste ronde op haar naam met een tijd van 38,60 seconden. Floor van den Brandt reed de tweede tijd (38,74). Marrit Leenstra begint later op maandag als nummer drie aan de beslissende manche.

Titelkandidate Jorien ter Mors kwam maandag naar Thialf in de stellige overtuiging dat ze van start zou gaan. Na overleg met haar coaches Jeroen Otter (shorttrack) en Dennis van der Gun (Team AfterPay) besloot de Twentse schaatsster zich toch af te melden. Via het wereldbekercircuit was ze al zeker van een ticket op de 500 meter voor de WK afstanden half februari in Rusland.

Ter Mors, die zondag de 1500 meter op haar naam schreef, wil dinsdag uitgerust beginnen aan de 1000 meter. Bovendien staan komend weekeinde de NK shorttrack in Amsterdam op haar programma. Gezien haar drukke agenda besloot Ter Mors zich alsnog voor de 500 meter terug te trekken.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement