Timber, El Ghazi, Karsdorp en Gakpo in voorlopige EK-selectie

Timber, El Ghazi, Karsdorp en Gakpo in voorlopige EK-selectie ANP

Bondscoach Frank de Boer van het Nederlands elftal heeft Anwar El Ghazi, Jurriën Timber, Rick Karsdorp, Teun Koopmeiners en Cody Gakpo opgenomen in zijn voorlopige selectie voor het EK. Het voorlopige keurkorps van De Boer bestaat uit 34 spelers.

El Ghazi presteert dit opvallend bij Aston Villa. Timber is inmiddels basisspeler bij Ajax. Karsdorp hoort na een lastige periode weer bij de eerste keus van AS Roma. Gakpo is dit seizoen een van de belangrijkste spelers van PSV. Koopmeiners maakt dit seizoen indruk als aanvoerder van AZ.

Ryan Babel ontbreekt in de voorlopige selectie. De aanvaller was de afgelopen jaren een bekend gezicht bij het Nederlands elftal. Bondscoach De Boer doet ook geen beroep op de ervaren Kevin Strootman.

De bondscoach mag 26 spelers meenemen naar het EK. De Boer maakt op 26 mei tijdens een persconferentie bekend wie dat zijn. Aanvoerder Virgil van Dijk maakte eerder deze week al bekend dat hij ontbreekt op het EK. De verdediger van Liverpool is herstellende van een zware knieblessure.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport