Tienvoudig kampioen Anjema stopt met squashen

Squasher Laurens Jan Anjema heeft een punt gezet achter zijn carrière. De 33-jarige Hagenaar stond lang aan de kant vanwege een voetblessure en zijn rentree leverde niet het gewenste succes op. ,,Ik heb het gevoel dat ik tegen de stroom in aan het zwemmen ben'', zei Anjema in een interview met het magazine SquashLife. ,,De stroom gaat veel te hard, in ieder geval te hard voor wat mijn lichaam op deze leeftijd aan kan.''

Anjema is de succesvolste Nederlandse squasher ooit. De Hagenaar veroverde tien keer de nationale titel. Weliswaar twee keer minder dan zijn eveneens succesvolle vader Robert Jan, maar hij was ook succesvol op internationaal niveau. Anjema schreef twaalf toernooien op zijn naam en reikte tot de negende plaats op de wereldranglijst.

Een zware blessure zorgde er twee jaar geleden voor dat de squasher de aansluiting met de wereldtop verloor. Anjema raakte ook zijn A-status bij sportkoepel NOC*NSF kwijt. Hij wilde met een crowdfundingsactie terug naar de top, maar meer dan zijn tiende Nederlandse titel leverde dat niet op.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement