Tiental Heerenveen verliest in slotfase van Twente

SC Heerenveen heeft zaterdagavond van FC Twente verloren. In het Abe Lenstra Stadion wonnen de Tukkers door twee late treffers met 3-1.

Heerenveen kwam na dertien minuten op voorsprong via Henk Veerman, nadat Twente-doelman Nick Marsman de bal losliet na een botsing met een eingen verdediger.

Nadat Sam Larsson en Hakim Ziyech de paal hadden geraakt, was het Bruno Uvini die vijf minuten voor rust uit een vrije trap van Ziyech de gelijkmaker achter doelman Erwin Mulder kopte.

In de tweede helft had Heerenveen moeite met Twente. Halverwege de tweede helft moest de thuisclub bovendien met tien man verder, nadat Joost van Aken met zijn tweede gele kaart de kleedkamer op moest zoeken.

In het vervolg ging het spel op en neer zonder grote kansen. In de slotfase ging het toch nog mis voor de Friezen: eerst scoorde Cabral met een droge schuiver en in de blessuretijd omspeelde Ziyech Mulder en tikte de bal in het lege doel. De oud-speler van sc Heerenveen 'vierde' zijn treffer met enkele obscene gebaren richting de fanatieke aanhang van Heerenveen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement