Teruglezen: Cambuur wint in de eerste ronde om de KNVB-beker van derdedivisionist VV Goes

Mitchel Paulissen. FOTO DIJKS FOTOGRAFIE

Cambuur heeft zich met duidelijke cijfers geplaatst voor de volgende bekerronde. De Leeuwarders ontdeden zich dinsdagavond pas in de tweede helft in Goes van derde-divisionist GOES, 0-5.

Voor rust kwam de ploeg van Henk de Jong op 0-1 door een benutte strafschop van Delano Laden. Even eerder had GOES-verdediger Jelle Klap in het strafschopgebied Alex Bangura onderuit geschoffeld.

Even leek het erop dat de wedstrijd definitief zou worden gestaakt omdat bij de thuisclub tot twee keer de gloednieuwe lichtmasten uitvielen. Toen het voor de tweede keer gebeurde, legde scheidsrechter Van der Laan het duel voor tien minuten stil.

Een avond eerder had GOES de lichtmasten getest tijdens een lichte training. Toen was er nog niets aan de hand. Misschien had een en ander iets te maken met het gloednieuwe scorebord. Dat viel tijdens de wedstrijd ook uit.

In de tweede helft, in het volle licht, kwam Cambuur echt op gang. Eerst schoot Stanley Akoy stijlvol raak (0-2), daarna leverde Calvin Mac-Intosch een zwabberbal af die prachtig in het Zeeuwse doel zeilde. Tot slot kreeg Delano Ladan het op zijn heupen. Hij zorgde voor de vierde en vijfde Leeuwarder treffer en kwam zo tot een hattrick in Goes.

Mooiste moment in Goes was het officiële debuut voor Doke Schmidt. De van Heerenveen gekomen back kwam een kwartier voor tijd in het veld, nadat hij in zijn eerste oefenduel voor de Leeuwarders zwaar geblesseerd aan zijn voet raakte. Schmidt leidde de 0-4 van Ladan in.