Terugkeer bij Oranje lonkt voor Advocaat

Voor Dick Advocaat lonkt een terugkeer bij het Nederlands elftal. Van een getekend contract is echter nog geen sprake, laat de KNVB weten in reactie op de berichten dat Advocaat als assistent van bondscoach Danny Blind aan de slag gaat bij Oranje. De 68-jarige Hagenaar praat wel met de bond over de functie die vrijkomt door het aanstaande vertrek van Ruud van Nistelrooij.

,,De directie van de KNVB kan enig nieuws daaromtrent op dit moment niet bevestigen'', meldde de KNVB donderdag op de website. ,,Zodra dat wel kan, laten we dit weten.''

Van Nistelrooij gaat zich na de zomer volledig concentreren op zijn werk bij PSV. Bondscoach Danny Blind zoekt daarom een nieuwe assistent naast Marco van Basten. Als het Advocaat wordt, gaat Blind met twee gelouterde oud-bondscoaches de WK-kwalificatie in. Samen hadden Advocaat en Van Basten de leiding over 107 interlands, de teller van Blind staat slechts op zeven. De opvolger van de vorig jaar weggestuurde Guus Hiddink slaagde er niet in het Nederlands elftal naar het EK te leiden.

Twee keer bondscoach

Advocaat was twee keer bondscoach van het Nederlands elftal en ook al tweemaal assistent. Hij had de nationale ploeg onder zijn hoede tussen 1992 en eind 1994 en vervolgens opnieuw tussen 2002 en 2004. Op het WK van 1994 was de kwartfinale het eindstation, op het EK van 2004 de halve finale.

Advocaat begon dit seizoen als manager van Sunderland, maar hield het al snel voor gezien bij de Engelse club. In februari ging de Hagenaar als adviseur aan de slag bij Feyenoord.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement