Tennissers Arends en Pel bereiken in Marseille verrassend halve finale

Sander Arends (rechts) en David Pel hebben in het ATP-toernooi van Marseille de halve finale bereikt. Foto ANP/Koen Suyk

Leeuwarder Sander Arends heeft met zijn tennispartner David Pel verrassend de halve finale bereikt van het ATP-toernooi in het Zuid-Franse Marseille.

De dubbelspelspecialisten (in de vorige ronde te sterk voor voormalig wereldtopper Jo-Wilfried Tsonga en diens teamgenoot) wonnen donderdagmiddag met 2-0 van de Engelsman Jonny O’Mara en de veertigjarige routinier uit Pakistan, Aisam Ul-Haq Qureshi. Zij staan gemiddeld zo’n 30 plaatsen hoger op de wereldranglijst dan Arends en Pel, die rond positie 85 bivakkeren.

In de eerste set braken Arends en Pel al op 1-1. Ook op 4-2 werden de opponenten (in Marseille als derde geplaatst) van hun serve beroofd. Op 5-2 en 40-15 misten de Nederlanders echter 3 setpoints. O’Mara en Qureshi kwamen terug tot 5-4, waarna de Leeuwarder en diens Amsterdamse partner opnieuw 3 setpoints afdwongen en meteen de eerste benutten: 6-4.

De tweede set liep uit op een thriller. Na twee breaks ging het gelijk op tot 6-6 en moest de tiebreak de beslissing brengen. Arends en Pel kwamen met 3-0 voor, maar werden achterhaald. Op 8-9 kregen ze een setpoint tegen. Nadat ze die hadden weggewerkt, drukten de Nederlanders vanaf 10-10 door tot 12-10 en dus 2-0 in sets.

In de halve finale (zaterdag) treden Arends en Pel aan tegen de Amerikanen Nathaniel Lammons (93ste op de wereldranglijst) en Jackson Withrow (79).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport