Wesley Koolhof wint dubbeltoernooi ATP Finals. Zoon Jurrie Koolhof sluit seizoen af als nummer 5 van de wereld

Tennisser Koolhof besluit seizoen met winst ATP Finals ANP

Wesley Koolhof heeft samen met zijn Kroatische dubbelpartner Nikola Mektic het tennisseizoen afgesloten met winst van de ATP Finals. Koolhof en Mektic waren in de finale van het eindejaarstoernooi voor de beste acht koppels van 2020 met 6-2 3-6 10-5 te sterk voor de Oostenrijker Jürgen Melzer en Édouard Roger-Vasselin uit Frankrijk.

Voor dubbelspecialist Koolhof, die de week begon als de mondiale nummer 13, betekent het het hoogtepunt van zijn loopbaan. De 31-jarige tennisser uit Duiven reikte dit jaar tot de finale van de US Open en haalde de laatste vier op Roland Garros. Door de titel sluit Koolhof het jaar af de nummer 5 van de wereld in het dubbelspel.

Zoon van Jurrie Koolhof

Voor Koolhof, zoon van de in 2019 overleden voormalig profvoetballer Jurrie Koolhof (onder meer SV Veendam, PSV, Vitesse en FC Groningen) uit Beerta, en Mektic is het pas hun eerste titel aan elkaars zijde. De ATP Finals was ook meteen hun laatste toernooi als duo. Koolhof vervolgt zijn loopbaan met de Pool Lukasz Kubot, aangezien Mektic ervoor heeft gekozen met landgenoot Mate Pavic verder te gaan.